În vestă reflectorizantă de culoare azuriu intens. Așa îi vom putea vedea de azi înainte pe polițiștii de patrulare din Chișinău. Noile schimbări se pare că l-au indignat pe fostul şef adjunct al Inspectoratului General de Poliţie Serghei Diaconu.

Să-mi spună cineva că e o glumă… Și cum rămine cu HG nr 284? Nu am văzut să fie modificată, abrogată. Acum vom avea polițiști îmbrăcați tărcat, din aceleași subdiviziuni dar în uniforme diferite, culori diferite etc? Așa ceva nu am văzut nici într-o țară”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui comunicat emis de INP, noile uniforme ale polițiștilor a fost o donație primită în urma unor relații de colaborare cu instituțiile de aplicare a legii din străinătate, în cadrul parteneriatului dintre Ministerul de Interne al Republicii Moldova şi instituția omoloagă din Franța.

„Această donație presupune un lot de echipamente din partea Jandarmeriei naţionale franceze care de astăzi sunt utilizate de inspectorii de patrulare din cadrul INP”, se arată în comunicat.

În următoarele zile aceste uniforme noi vor ajunge și la agenții de patrulare din teritoriu.

Echipamentele au fost ajustate conform normelor de dotare și echipare a angajaților din cadrul MAI, cu aplicarea însemnelor distinctive ale Poliției Naționale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!