/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Isteria epidemiei de coronavirus! Peste 2 000 de pasageri, blocați pe o croazieră care este refuzată de toate porturile

11 februarie 2020, ora 17:36

Navele de croazieră nu mai sunt lăsate să acosteze în porturi din cauza epidemiei de coronavirus care a ucis peste 1000 de persoane în China și s-a extins în câteva zeci de țări.

Nava „Hollande America” cu 2 257 de oameni la bord a fost refuzată în patru porturi unde a cerut să acosteze pentru a-și debarca pasagerii. Ministrul Sănătății din Thailanda a precizat că s-a refuzat intrarea vasului în portul de lângă capitala Bangkok de frica extinderii coronavirusului.

Nava nu a fost pusă în carantină și nu există nicio suspiciune de infectare cu coronavirus la bord. Totuși, a fost interzis accesul ei în alte trei porturi din Guam, Manila şi Yokohama.

Autoritățile din Coreea de Sud au decis, de asemenea, să interzică  temporar debarcarea pasagerilor de pe vasele internaționale. Anunţul vine în contextul unei escaladări a tensiunii pe navele unde mii de pasageri petrec împreună zile sau săptămâni în spaţii închise după ce au fost confirmate 135 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus pe un vas de croazieră ancorat în largul localităţii Yokohama, lângă Tokyo.

Amintim că virusul ucigaș a fost identificat la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess” unde se află și doi cetățeni moldoveni. Croaziera a intrat în port pe data de 3 februarie și toți pasagerii au fost plasați în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a informat, săptămâna trecută, că la bordul navei sunt doi cetățeni ai R. Moldova, dar aceștia nu manifestă  simptome ale virusului.

 

Doi moldoveni sunt la bordul vasului de croazieră, plasat în carantină în Japonia din cauza coronavirusului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram