Autoritățile de la Chișinău sunt pe ultima sută de metri în negocierile pe care le poartă cu funcționarii de la Moscova privind accesarea creditului de 500 de milioane de dolari pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructură în R. Moldova.

Premierul Ion Chicu a anunțat că în următoarele zile vor fi negociate ultimele detalii din acordul cu Federația Rusă și s-a arătat sigur de faptul că se va ajunge la o înțelegere pentru accesarea creditului în condiții bune.

„Continuăm negocierile cu partea rusă pentru oferirea unui credit suveran. Asta înseamnă că noi primim banii în bugetul țării și îi valorificăm fără condiții adiționale, conform legislației Republicii Moldova”, a precizat prim-ministrul.

Licitațiile pentru construcția mai multor tronsoane de drumuri au fost deja anunțate și Ion Chicu dă asigurări că există transparență maximă și companiile internaționale, interesate de aceste proiecte, vor putea participa la concursuri.

Ieri, deputații Platformei Demnitate și Adevăr l-au atenționat pe ministrul Economiei Anatol Usatîi că îi vor cere demisia, dacă nu explică de ce licitațiile pentru reparația drumurilor nu au fost anunțate în Jurnalul European. Deputatul Alexandru Slusari a anunțat că a depus o plângere și la Procuratură în care a cerut ca Usatîi să fie cercetat pentru depășirilor atribuțiilor de serviciu și exces de putere.

Ultimatum pentru ministrul Economiei, altfel deputații PPDA îi vor cere demisia. Informațiile au fost transmise la Procuratură

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!