Un copil de patru ani a intrat în comă pe scaun, la stomatologie, la Piteşti, România. Poliţia a deschis dosar penal, întrucât clinica unde s-a întâmplat totul nu avea autorizaţie pentru anestezii generale.

Observator.tv scrie că copilul de doar patru ani a fost dus de părinţi la o clinică privată de stomatologie din Piteşti pentru mai multe intervenţii de specialitate. Un anestezist care are contract cu clinica l-a adormit pe copil, dar în timpul intervenţiei stomatologice acesta a intrat în comă. Anestezistul l-a resuscitat și a fost chemat SMURD-ul.

Copilul a fost dus la Spitalul Judeţean şi transferat ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Medicii de aici sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire. Poliţia a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii au audiat deja stomatologul şi anestezistul şi au ridicat tot utilajul.

DSP Argeş a deschis de asemenea o anchetă şi a descoperit că în clinica privată unde copilul a intrat în comă erau interzise anesteziile generale, pentru că unitatea medicală nu avea autorizaţie pentru aşa ceva.

La solicitarea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au demarat verificări la clinica stomatologică din Pitești, acolo unde un copil de 4 ani după ce a a primit asistență medicală de specialitate  a ajuns internat în stare gravă în Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu”.

Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico –sanitare din unitate.

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10 februarie pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitești. Clinica stomatologică  are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție.

„Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei românești pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare“, se arată în comunicatul DSP Argeş.

Un caz similar s-a întâmplat și în Chișinău în anul 2011. Un băiatul de opt ani a făcut șoc anafilactic, după ce i s-a administrat Halotan. La scurt timp, copilul a intrat în comă de gradul patru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!