/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Dezvăluirile lui Filat: În seara din ajunul arestării sale, Harunjen a fost acasă la avocatul Popa

missing
12 februarie 2020, ora 23:11

Vlad Filat a făcut dezvăluiri, în premieră, despre seara din ajunul arestării sale. Fostul prim-ministru al țării susține că Eduard Harunjen a fost acasă la fostul său avocat, Igor Popa, chiar în seara cu pricina.

„Pe 14 octombrie 2015, seara târziu, în ajunul arestării mele, avocatul Igor Popa mi-a spus că trebuie să îmi spună ceva la el acasă. Acolo era și Harunjen, care atunci avea funcția de prim-adjunct al procurorului general. Interesul lui era ce se va întâmpla la Parlament, pentru că Gurin (n.r. Corneliu – pe atunci procuror general) urma să își dea demisia, iar el să asigure interimatul”, a declarat Vlad Filat la „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Vlad Filat a vorbit și despre avocatul Igor Popa, cel care ulterior ar fi transmis informația pe care o discuta cu clientul său oponenților politici ai acestuia. Fostul premier e convins că Popa știa ce urma să se întâmple pe 15 octombrie 2015 (ziua în care a fost reținut Vlad Filat).

„Cu certitudine, avocatul meu cunoștea ce se va întâmpla a doua zi în Parlament”, a subliniat Filat.

Acesta a mai povestit și cum a făcut cunoștință cu Igor Popa.

„Nu eu l-am ales avocat pe Popa, ci invers. Dânsul era avocatul domnului Rusu, cumnatul meu. Prima dată l-am văzut la ziua de naștere a lui Leanca, la Frankfurt”, a declarat Vlad Filat.

Vlad Filat a mai spus că ar fi aflat cu puțin timp înainte de condamnarea sa la închisoare, „cine este Igor Popa” și și-a schimbat avocatul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram