Vlad Filat a făcut dezvăluiri, în premieră, despre seara din ajunul arestării sale. Fostul prim-ministru al țării susține că Eduard Harunjen a fost acasă la fostul său avocat, Igor Popa, chiar în seara cu pricina.

„Pe 14 octombrie 2015, seara târziu, în ajunul arestării mele, avocatul Igor Popa mi-a spus că trebuie să îmi spună ceva la el acasă. Acolo era și Harunjen, care atunci avea funcția de prim-adjunct al procurorului general. Interesul lui era ce se va întâmpla la Parlament, pentru că Gurin (n.r. Corneliu – pe atunci procuror general) urma să își dea demisia, iar el să asigure interimatul”, a declarat Vlad Filat la „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Vlad Filat a vorbit și despre avocatul Igor Popa, cel care ulterior ar fi transmis informația pe care o discuta cu clientul său oponenților politici ai acestuia. Fostul premier e convins că Popa știa ce urma să se întâmple pe 15 octombrie 2015 (ziua în care a fost reținut Vlad Filat).

„Cu certitudine, avocatul meu cunoștea ce se va întâmpla a doua zi în Parlament”, a subliniat Filat.

Acesta a mai povestit și cum a făcut cunoștință cu Igor Popa.

„Nu eu l-am ales avocat pe Popa, ci invers. Dânsul era avocatul domnului Rusu, cumnatul meu. Prima dată l-am văzut la ziua de naștere a lui Leanca, la Frankfurt”, a declarat Vlad Filat.

Vlad Filat a mai spus că ar fi aflat cu puțin timp înainte de condamnarea sa la închisoare, „cine este Igor Popa” și și-a schimbat avocatul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!