Republica Moldova va plăti în anul curent cotizații de peste nouă milioane de lei unor organizații din cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), potrivit unui  proiect votat astăzi de Guvern.  În total, către toate organismele internaţionale şi regionale la care Republica Moldova este parte vor fi direcționate 65,6 milioane de lei.

Potrivit documentului avizat de Cabinetul de miniștri, direct către Adunarea Interparlamentară a CSI vor fi virate 3,8 milioane de lei, iar alte 5,7 milioane de lei vor fi alocate drept cotizații în șapte organizații din cadrul CSI.

Consiliului Europei urmează să-i plătim peste 370 de mii de euro sau 8,3 milioane de lei, iar cotizația în cadrul Programului Naţiunilor Unite de Dezvoltare (UNDP) este de cinci milioane de lei.

Câteva milioane costă și cotizația de membru la Conferinţa privind Regimul Navigat pe Dunăre (Comisia Dunării), mai exact 3,3 milioane de lei.

Plata cotizațiilor de membru faţă de organismele internaţionale şi regionale la care Republica Moldova este parte constituie un obiectiv imperativ în procesul de promovare a politicii externe şi a imaginii ţării, ca partener credibil. În acest mod, vom consolida semnificativ relațiile de parteneriat existente și vom crea un impact pozitiv asupra impulsionării relaţiilor externe în diverse domenii, precum și promovarea politicilor prioritare ale statului pe plan intern și extern”, argumentează Ministerul Finanțelor în nota informativă a proiectului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!