/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Pavel Filip, despre inițiativa socialiștilor de a micșora salariile deputaților: „Este populistă..”

missing
13 februarie 2020, ora 08:33

Inițiativa socialiștilor de a micșora salariile deputaților, anterior majorate cu peste patru mii de lei, este una populistă. Opinia îi aparține președintelui PDM, Pavel Filip și a fost exprimată aseară, la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Eu cred că este o inițiativă populistă asta cu micșorarea salariilor deputaților. Nu este normal când salariul unui deputat este mult mai mici decât al unor funcționari de stat. Problemă trebuie să fie pensiile și salariile mici din Republica Moldova, de aceea, salariile deputaților nu au fost o prioritate”, a declarat Pavel Filip.

După ce au votat împreună cu PDM amendamentul propus de democratul Vladimir Cebotari la Legea bugetului, datorită căruia salariile deputaților au crescut cu 4000 de lei, socialiștii dau înapoi și anunță că vor înregistra o inițiativă prin care vor cere Guvernului să anuleze prevederile care vizează lefurile deputaților.

Informația despre majorările de salarii a fost făcută publică de un alt deputat PAS, Dumitru Alaiba. Acesta a fost imediat atacat de deputata socialistă Adela Răileanu, care l-a acuzat că lansează fack news-uri și l-a numit „troll” pe colegul său de Parlament. După ce Dumitru Alaiba a postat bonurile de salariu, pe care le-a primit, Adela Răileanu și-a șters postarea de pe profilul său de Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram