Inițiativa socialiștilor de a micșora salariile deputaților, anterior majorate cu peste patru mii de lei, este una populistă. Opinia îi aparține președintelui PDM, Pavel Filip și a fost exprimată aseară, la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Eu cred că este o inițiativă populistă asta cu micșorarea salariilor deputaților. Nu este normal când salariul unui deputat este mult mai mici decât al unor funcționari de stat. Problemă trebuie să fie pensiile și salariile mici din Republica Moldova, de aceea, salariile deputaților nu au fost o prioritate”, a declarat Pavel Filip.

După ce au votat împreună cu PDM amendamentul propus de democratul Vladimir Cebotari la Legea bugetului, datorită căruia salariile deputaților au crescut cu 4000 de lei, socialiștii dau înapoi și anunță că vor înregistra o inițiativă prin care vor cere Guvernului să anuleze prevederile care vizează lefurile deputaților.

Informația despre majorările de salarii a fost făcută publică de un alt deputat PAS, Dumitru Alaiba. Acesta a fost imediat atacat de deputata socialistă Adela Răileanu, care l-a acuzat că lansează fack news-uri și l-a numit „troll” pe colegul său de Parlament. După ce Dumitru Alaiba a postat bonurile de salariu, pe care le-a primit, Adela Răileanu și-a șters postarea de pe profilul său de Facebook.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!