Victimele deportărilor din iunie 1949 ar putea circula gratuit în transportul public. O inițiativă legislativă în acest sens a fost înregistrată în Parlament de către fracțiunea Partidului Democrat.

„Vom obliga prin lege autoritățile să ofere călătorii gratuite tuturor victimelor represiunilor politice. Astfel, această prevedere nu va mai rămâne la latitudinea consiliilor locale, ci va fi lege”, a declarat parlamentarul democrat Pavel Filip în cadrul unei conferințe de presă.

Menționăm că în orașul Chișinău sunt peste două mii de victime ale deportărilor. În total, în Republica Moldova, sunt peste șapte mii de victime ale represiunilor politice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!