„Să punem capăt dezastrului care se petrece în Republica Moldova și să nu-i permitem lui Igor Dodon să câștige al doilea mandat de președinte”. Asta au cerut protestatarii adunați astăzi în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei. Manifestația cu sloganul „STOP Dodon!” este organizată de Mișcarea Politică UNIREA și va avea un caracter permanent, anunță inițiatorii protestului.

Reprezentanta Partidului Național Liberal (PNL) Vitalia Pavlicenco a spus că trebuie: „să punem capăt dezastrului care se petrece în Republica Moldova”.

Inițiatorul acțiunii de protest, președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă a declarat că Igor Dodon nu trebuie să ajungă din nou președinte al Republicii Moldova.

„Am ajuns la una dintre ultimele etape pe care trebuie să le parcurgem pentru revenirea la normalitate a Republicii Moldova. Această etapă se numește înlăturarea și debarcarea lui Dodon. Noi nu chemăm la acțiuni violente, ci ne dorim trezirea conștiinței naționale”, a spus Dorin Chirtoacă.

Oamenii au venit la protest cu steaguri ale României. De asemenea, au fost instalate două bannere, unul cu mesajul „Stop Dodon” și „Microfonul Liber”, iar altul cu simbolul Mișcării Politice UNIREA și citatul marelui Mihai Eminescu: „Suntem români și punctum”.

Următoarea manifestație împotriva președintelui Igor Dodon se va desfășura pe 23 februarie, de asemenea, la ora 12:00, în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei.

Foto: TV8

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!