O polițistă din cadrul Batalionului Sud al Inspectoratului Național de Patrule a fost lovită de o mașină, în timp ce se afla în misiune de serviciu. Aceasta patrula împreună cu un coleg în localitatea Cucoara, raionul Cahul, când a stopat un „Peugeot” care se deplasa neadecvat. Șoferul mașinii, un tânăr de 29 de ani, nu s-a subordonat cerințelor inspectorilor de patrulare, continuând să se deplaseze cu viteză excesivă, fiind urmărit de oamenii legii.

La un moment însă, a pierdut controlul asupra volanului și a derapat într-un șanț. Atunci când s-au apropiat polițiștii de mijlocul de transport, șoferul a blocat ușile automobilului și a accelerat din nou, iar de această dată a accidentat-o pe polițistă, care a suferit mai multe traumatisme.

De asemenea, bărbatul a deteriorat mașina de serviciu a inspectorilor de patrulare.

Șoferul buclucaș și-a continuat și de această dată drumul. El a fost stopat în extravilanul localității Brânza, din raionul Cahul. În automobil se mai afla un pasager în vârstă de 25 de ani. Ambii tineri sunt din satul Văleni, raionul Cahul.

Șoferul a fost supus alcooltestului, care a arătat o concentrație de alcool de 0,40 mg/l în aerul expirat.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii ,,Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere”, însoțită de aplicarea violenţei periculoase pentru viaţa sau sănătatea funcționarului public. Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!