Patru companii aeriene din Republica Moldova au primit interdicție pe o perioadă de șase luni de a activa în Emiratele Arabe Unite. Despre acest lucru au anunțat astăzi reprezentanții Autorității Aeronautice Civile. 

Potrivit AAC, interdicția vine ca urmare a ignorării de către conducerea anterioară a instituției a unor solicitări cu privire la activitățile companiilor aeriene din Republica Moldova în Emiratele Arabe Unite.

„În rezultat, a fost sistată activitatea a patru companii aeriene moldovenești, fiind impusă interdicția transportului de mărfuri în Emiratele Arabe Unite”, se menționează într-un comunicat al AAC.

Potrivit ACC, suspendarea companiilor a fost „rezultatul unei atitudini neglijente față de munca și inacțiunea conducerii anterioare în perioada 2018-2019”.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova va prezenta toate materialele și informațiile disponibile organelor competente pentru a efectua o anchetă și a determina gradul de vinovăție și răspunderea oficialilor autorizați din cadrul AAC.

ACC susține că întreprinde o serie de mpsuri pentru a remedia cât mai curând situația. În acest sens, directorul ACC, Eugen Coștei, se va întâlni cu omologul său din emiratele Arabe Unite.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!