De frica virozelor severe și a gripei, la Spitalul Republican „Timofei Moșneaga” au fost impuse măsuri speciale de protecție. Vizitatorii, dar și angajații sunt obligați să treacă printr-un termoscaner, care le măsoară temperatura corpului. Dacă cineva este depistat că are febră, este trimis la doctorul de familie. Oamenii mai sunt impuși să poarte măști de protecție și să-și lase hainele groase în hol.

Cei care nu au avut la ei o mască de protecție au fost nevoiți să o procure de la farmaciile din incinta spitalului.

„E carantină de gripă la spital și nu ne permite să intrăm fără mască, pur și simplu viroze moldovenești avem și aici nu numaidecât din China”.

„Am auzit de la televizor că din China vine. -Credeți că este și la noi? – Nu cred, dar trebuie să ne protejăm.”

Prin acest scaner trec inclusiv angajații instituției medicale. Dacă persoana apare pe ecran colorat în roșu, galben și verde atunci este considerată sănătoasă. Iar infecția este arătată ca un loc de culoare albă. Cât timp echipa noastră s-a aflat în holul instituției, nimeni nu a fost întors din drum. Medicii Spitalului Republican speră că, datorită acestor filtre, vor reduce răspândirea virușilor, în această perioadă critică.

SINCRON: Vadim ȚURCAN, MEDIC EPIDEMIOLOG

La moment, s-a instituit scanerul la pază pentru că în țară se înregistrează multe infecții respiratorii acute, respectiv, gripa sezonieră și pentru a nu adminte o epidemie am instituit ca tot personalul, vizitatorii să fie restricționați și să fie doar câte o persoană la pacient.”

Potrivit Agenției Naționale Securitate Publică, de la începutul anului, pe teritoriul țării au fost înregistrate 372 de cazuri de gripă.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!