Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care a fost eliberat în această seară din arest, a făcut primele declarații vizavi de dosarele penale care au fost inițiate pe numele său și a dezvăluit informații despre procurorul care a scris denunțul împotriva sa.

Potrivit lui Morari, procurorul care a depus mărturii a fost responsabil de dosarul fostului deputat democrat Constantin Țuțu în care acesta este acuzat că a extorcat și a primit 20 de mii de euro, dosar pentru care a și a fost anunțat în căutare internațională.

Viorel Morari spune că procurorul are  mai multe cauze pe care nu a lucrat bine, le-a tergiversat și acum „vrea probabil cumva să-și îmbunătățească starea de lucruri”.

Referindu-se la plângerea lui Veaceslav Platon, Morari îl îndeamnă pe acesta să prezinte argumentele în instanța de judecată precum că el este parte vătămată.

„Pe dosarul acesta el nu a fost pus sub învinuire, el nu a fost trimis în judecată. Nici Plahotniuc nu are calitate de victimă ori parte vătămată.  Dacă eu am favorizat pe cineva, dosarul este încă în procedură și înseamnă că influențează starea lucrurilor și în continuare”, a atenționat Morari.

Acesta apeciază faptul că procesul de judecată o să fie public și a refuzat să divulge mai multe informații pentru a nu influența procesul: „Eu am crezut că o să fie închis. Este public și este foarte bine. O să vedeți. Nu vreau să dezvălui tactica apărării”.

Despre cel de-al doilea dosar penal în care este acuzat de îmbogățire ilicită, Viorel Morari afirmă că i-ar fi fost atribuit lui tot rulajul unei companii și a menționat că agentul economic a plătit circa 4 milioane de lei impozite la stat, având vreo 10-12 angajați.

Alte detalii nu a spus pentru că ar fi semnat actul care interzice dezvăluirea informației pe perioada anchetei. Morari s-a arătat indignat de faptul că informațiile au fost dezvăluite la oconferință de presă de procurorul general Alexandr Stoianoglo.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!