Locuitorii satului Călinești din raionul Fălești ar putea fi chemați din nou la urne pentru a-și alege primarul. Rezultatele scrutinului precedent au fost anulate de instanța de judecată.

Curtea de Apel Bălți a constatat frauda comisă în toamna anului trecut și a dispus invalidarea rezultatelor turulului doi al alegerilor locale, care s-a desfășurat pe 3 noiembrie 2019. Decizia a fost emisă pe 13 februarie.

Învingătoare la alegerile locale din Călinești a fost desemnată candidata Partidului Democrat, Svetlana Padure, cu 50,25% din voturi. Aceasta s-a duelat cu Eduard Curtescu din partea Blocului ACUM.

Curtescu a contestat în instanța de judecată decizia Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Fălești 17/5 și validarea mandatului de primar al Svetlanei Padure.

Curtea de Apel Bălți i-a dat dreptate candidatului ACUM, dar decizia emisă de instanță pe 13 februarie mai poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!