După prezentarea raportului Guvernului pentru primele 100 de zile de mandat ar putea urma remanieri în Cabinetul de miniștri.  În prezent, se face o evaluare și decizia va fi anunțată la timpul potrivit, a spus prim-ministrul.

„Mai avem o săptămână. O să facem o evaluare a fiecărui ministru și în funcție de rezultatele acestei evaluări se vor lua deciziile”, a precizat  Ion Chicu în această dimineață.

Rugat să comenteze moțiunea depusă de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Platformei Demnitate și Adevăr împotriva ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, prim-ministrul a spus că decizia aparține Parlamentului și Guvernul nu are cum să o influențeze.

„Am remarcat că declarația domnului Ciocoi a fost interpretată greșit. Dumnealui a venit cu explicații. Dacă sunt obiecții pe activitatea domnului ministru, haideți să discutăm…El s-a referit la misiunea de pacificatori. La aceasta s-a referit. Punct”, a comentat Chicu.

Amintim că deputații ACUM, dar și veteranii războiului de pe Nistru și deputați ai primului Parlament au cerut demisia ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, după ce acesta a declarat că armata rusă a intervenit în războiul de la Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”.

/VIDEO/ Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi: Rusia a intervenit în Războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!