Utilizarea frecventă a rețelelor de socializare afectează sănătatea mintală a copiilor și a tinerilor, arată un studiu publicat în The Lancet Child & Adolescent Health.

Libertatea.ro scrie că studiul a fost realizat în Marea Britanie, pe un eșantion de 10.000 de adolescenți cu vârste între 13 și 16 ani, și a scos la iveală lucruri îngrijorătoare legate de efectele pe care utilizarea frecventă a Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat sau WhatsApp o are asupra acestora.

„Influențele negative vin din două direcții. Prima este privarea de sport și de somn, pentru că tinerii aleg adesea să stea pe Facebook sau pe altă rețea de socializare, în detrimentul mișcării și odihnei. A doua este interacțiunea contondentă cu ceilalți utilizatori, comentariile răutăcioase, cyberbullyingul”, afirmă Russell Viner, unul dintre cercetătorii studiului.

Privarea de somn și de mișcare duce la o stare fizică proastă, iar expunerea îndelungată la cyberbulling, la stări anxioase și depresii. Conform cercetătorilor, fetele ar fi mai afectate decât băieții – 60%, față de numai 12%. Și în Canada, cercetătorii au descoperit același lucru despre adolescenți: cu cât stau mai mult pe rețelele de socializare, cu atât sunt mai depresivi.

Trebuie să lucrăm la psihicul lor, să-i facem mai rezistenți la cyberbulling, și să le reducem timpul petrecut pe rețelele de socializare, încurajându-i să iasă mai des la joacă, la aer. Doar așa vom reduce daunele pe care activitatea aceasta o are asupra copiilor noștri”, a adăugat Bob Patton lectorul de la Universitatea din Surrey.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!