Democratul Andrian Candu a făcut noi declarații vizavi de ședința pe care a avut-o ieri-seară conducerea PDM cu reprezentanții Partidului Socialiștilor.

Candu precizează că președintele PDM Pavel Filip și președintele de onoare al formațiunii Dumitru Diacov nu au fost mandatați oficial să poarte negocieri cu socialiștii pentru formarea unei coaliții. Subiectul nu a fost discutat sâmbăta trecută, la Consiliul politic al partidului.

„Subiectul privind formarea unor eventuale coaliții trebuie de discutat la Consiliul politic, ceea ce nu s-a întâmplat sâmbătă. Conducerea nu a fost mandatată să poarte astfel de discuți icu PSRM. Eu sunt pentru aplicarea regulilor statutare ale partidului. Membrii trebuie să mandateze conducerea partidului pentru negocieri, aceștia trebuie să informeze despre rezultate și ulterior se iau decizii”, a spus Andrian Candu.

Din ceea ce a discutat cu alți colegi care au participat ieri-seară la întrunirea cu PSRM, Andrian Candu a aflat că s-a discutat doar agenda guvernamentală și parlamentară, inclusiv despre eventuala demisie a ministrului de Externe Aureliu Ciocoi.

Întrebat dacă aceste discuții ar putea sta la baza formării unei coaliții cu PSRM, Candu a  spus „probabil da”.

Și deputatul Sergiu Sârbu, care a fost anterior vicepreședinte al PDM, a calificat întâlnirea de ieri-seară ca fiind „foarte stranie”.

„Dacă noi am fi vrut să avem o agendă comună parlamentară, atunci trebuia să discutăm la fracțiune, să ne întâlnim cu toate fracțiunile din Parlament și să vedem care sunt opțiunile. Colegii se întâlnesc într-un format foarte restrâns, noua elită a partidului și doar cu o fracțiune”, a declarat Sârbu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!