/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Socialiștii sunt gata să ducă până la capăt anchetarea puciului anticonstituțional întreprins de PD

missing
18 februarie 2020, ora 16:39

Fracțiunea Partidului Socialiștilor este gata să ducă până la capăt investigarea puciului anticonstituțional întreprins de Partidul Democrat (PD) anul trecut, în luna iunie. Membrul Comisiei de anchetă, socialistul Grigore Novac, a declarat că termenul de activitate al acesteia trebuie prelungit.

Deputatul a spus că comisia practic a finalizat raportul privind ancheta desfășurată, iar membrii acesteia în cel mai scurt timp se vor întruni, asta chiar dacă termenul legal de activitate a expirat. Alesul poporului a declarat că activitatea comisiei ar putea fi prelungită atunci când raportul va fi deja prezentat.

„Pentru ai da legalitate noi trebuie să-i prelungim termenul de activitate și doar atunci vom prezenta raportul privind anchetarea puciului anticonstituțional, care este practic gata. Altă soluție nu există. Noi trebuie să facem asta acum sau când vom avea deja raportul definitivat. De menționat, la ultima ședință am discutat despre prelungirea termenului de activitate”, a declarat Grigore Novac pentru TV8.

Totodată, deputatul a spus că trebuie modificată componența numerică a comisiei, deoarece unii membri între timp au ocupat alte funcții. Vladimir Țurcan a fost numit președinte la Curtea Constituțională, iar Victor Gaiciuc a preluat șefia Ministerului Apărării.

Menționăm că Comisia a constatat că protestele din iunie au fost organizate de Partidul Democrat (PD) și Partidul Șor. În acest caz sunt vizați parlamentarii democrați Pavel Filip, Alexandru Jizdan și fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc.

Astăzi, deputatul Platformei DA Dinu Plîngău a solicitat convocarea tuturor deputaților care au făcut parte din comisie pentru a prezenta raportul privind ancheta desfășurată.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram