Fracțiunea Partidului Socialiștilor este gata să ducă până la capăt investigarea puciului anticonstituțional întreprins de Partidul Democrat (PD) anul trecut, în luna iunie. Membrul Comisiei de anchetă, socialistul Grigore Novac, a declarat că termenul de activitate al acesteia trebuie prelungit.

Deputatul a spus că comisia practic a finalizat raportul privind ancheta desfășurată, iar membrii acesteia în cel mai scurt timp se vor întruni, asta chiar dacă termenul legal de activitate a expirat. Alesul poporului a declarat că activitatea comisiei ar putea fi prelungită atunci când raportul va fi deja prezentat.

„Pentru ai da legalitate noi trebuie să-i prelungim termenul de activitate și doar atunci vom prezenta raportul privind anchetarea puciului anticonstituțional, care este practic gata. Altă soluție nu există. Noi trebuie să facem asta acum sau când vom avea deja raportul definitivat. De menționat, la ultima ședință am discutat despre prelungirea termenului de activitate”, a declarat Grigore Novac pentru TV8.

Totodată, deputatul a spus că trebuie modificată componența numerică a comisiei, deoarece unii membri între timp au ocupat alte funcții. Vladimir Țurcan a fost numit președinte la Curtea Constituțională, iar Victor Gaiciuc a preluat șefia Ministerului Apărării.

Menționăm că Comisia a constatat că protestele din iunie au fost organizate de Partidul Democrat (PD) și Partidul Șor. În acest caz sunt vizați parlamentarii democrați Pavel Filip, Alexandru Jizdan și fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc.

Astăzi, deputatul Platformei DA Dinu Plîngău a solicitat convocarea tuturor deputaților care au făcut parte din comisie pentru a prezenta raportul privind ancheta desfășurată.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!