/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Candu a vorbit cu Plahotniuc înainte de a pleca din PDM. Ce sfat a primit de la fostul lider al partidului

19 februarie 2020, ora 14:54

Parlamentarul Andrian Candu a vorbit cu fostul lider al democraților Vladimir Plahotniuc înainte de a pleca din partid. Despre aceasta deputatul a anunțat la postul de televiziune Publika TV. 

„Este adevărat că ieri-seara eu l-am sunat și am avut o discuție foarte scurtă, de cinci minute. M-am simțit obligat moral ca unei persoane, care a avut atâta contribuție la această echipă a Partidul Democrat din Moldova (PDM), pur și simplu să-i spun ce intenție am eu și câțiva colegi din PDM”, a declarat Andrian Candu.

Parlamentarul a mai spus că Vlad Plahotniuc i-a comunicat următoarele: „Dacă considerați că asta vreți să faceți, faceți. Eu nu mă implic, doar vă pot spune că soarta e în mâinile voastre. Fiți determinați și faceți asta în primul rând pentru viitorul țării”.

În această dimineață, șase deputați din Partidul Democrat au decis să părăsească formațiunea. Anunțul a fost făcut de Andrian Candu. Împreună cu el, din fracțiunea democrată au ieșit deputații Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Aceștia vor crea un grup parlamentar distinct.

Cei șase au afirmat că se făceau presiuni pentru ca democrații să accepte o coaliție cu socialiștii. Aceștia au acuzat conducerea partidului că s-a întâlnit pe la spate cu socialiștii pentru a negocia o coaliție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram