Parlamentarul Andrian Candu a vorbit cu fostul lider al democraților Vladimir Plahotniuc înainte de a pleca din partid. Despre aceasta deputatul a anunțat la postul de televiziune Publika TV. 

„Este adevărat că ieri-seara eu l-am sunat și am avut o discuție foarte scurtă, de cinci minute. M-am simțit obligat moral ca unei persoane, care a avut atâta contribuție la această echipă a Partidul Democrat din Moldova (PDM), pur și simplu să-i spun ce intenție am eu și câțiva colegi din PDM”, a declarat Andrian Candu.

Parlamentarul a mai spus că Vlad Plahotniuc i-a comunicat următoarele: „Dacă considerați că asta vreți să faceți, faceți. Eu nu mă implic, doar vă pot spune că soarta e în mâinile voastre. Fiți determinați și faceți asta în primul rând pentru viitorul țării”.

În această dimineață, șase deputați din Partidul Democrat au decis să părăsească formațiunea. Anunțul a fost făcut de Andrian Candu. Împreună cu el, din fracțiunea democrată au ieșit deputații Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Aceștia vor crea un grup parlamentar distinct.

Cei șase au afirmat că se făceau presiuni pentru ca democrații să accepte o coaliție cu socialiștii. Aceștia au acuzat conducerea partidului că s-a întâlnit pe la spate cu socialiștii pentru a negocia o coaliție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!