/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Control la PG pe toate dosarele politice. Stoianoglo a format un grup de lucru care va verifica 38 de dosare

19 februarie 2020, ora 10:13

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a semnat o dispoziție prin care a fost creat un grup de control și monitorizare a unor cauze penale care au fost catalogate ca fiind politice.

Din grupul de lucru fac parte șase procurori, care vor verifica timp de o săptămână 38 de dosare, aflate atât la faza de urmărire penală, cât și ajunse în instanțele de judecată. Ulterior, va fi prezentat un raport la acest subiect.

Dacă vor fi stabilite abateri grave de la lege la instrumentarea dosarelor vor fi luate măsuri. Cauzele aflate la etapa de urmărire penală vor fi clasate, iar  în cazul celor care au ajuns în instanță, procurorii vor renunța la învinuire sau vor recalifica faptele” ,a precizat Alexandr Stoianoglo.

Procurorul general a precizat că în lista celor 38 de dosare care urmează a fi verificate de grupul de lucru au fost incluse dosarele despre care s-a vorbit la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, dar și mai multe cauze penale identificate în urma controaleleor de la Procuratura Anticorupție și PCCOCS, dar și dosare despre care a fost sesizat de cetățeni.

Stoianoglo a enumerate 11 persoane despre care s-a vorbit la APCE: avocații Ana Ursache, Eduard Rudenco, Ion Crețu, judecătorii Domnica Manole, Dorin Munteanu și Gheorghe Balan, Gheorghe Petic, Pavel Grigorciuc, Grigore Petrenco,  Sergiu Cibotari, Valentin Eșanu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram