Procurorul general Alexandr Stoianoglo a semnat o dispoziție prin care a fost creat un grup de control și monitorizare a unor cauze penale care au fost catalogate ca fiind politice.

Din grupul de lucru fac parte șase procurori, care vor verifica timp de o săptămână 38 de dosare, aflate atât la faza de urmărire penală, cât și ajunse în instanțele de judecată. Ulterior, va fi prezentat un raport la acest subiect.

Dacă vor fi stabilite abateri grave de la lege la instrumentarea dosarelor vor fi luate măsuri. Cauzele aflate la etapa de urmărire penală vor fi clasate, iar  în cazul celor care au ajuns în instanță, procurorii vor renunța la învinuire sau vor recalifica faptele” ,a precizat Alexandr Stoianoglo.

Procurorul general a precizat că în lista celor 38 de dosare care urmează a fi verificate de grupul de lucru au fost incluse dosarele despre care s-a vorbit la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, dar și mai multe cauze penale identificate în urma controaleleor de la Procuratura Anticorupție și PCCOCS, dar și dosare despre care a fost sesizat de cetățeni.

Stoianoglo a enumerate 11 persoane despre care s-a vorbit la APCE: avocații Ana Ursache, Eduard Rudenco, Ion Crețu, judecătorii Domnica Manole, Dorin Munteanu și Gheorghe Balan, Gheorghe Petic, Pavel Grigorciuc, Grigore Petrenco,  Sergiu Cibotari, Valentin Eșanu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!