Actualul președinte Igor Dodon și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu sunt în continuare favoriții cursei prezidențiale.  Dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegeri pentru Igor Dodon sunt deciși să voteze 48,6% dintre respondenții sondajului, realizat recent de Asociația Sociologilor și Demografilor, iar Maia Sandu ar fi susținută de 22,2% dintre cei chestionați. A treia poziție este ocupată de președintele Partidului Democrat Pavel Filip care ar lua 9,2% din voturile cetățenilor.

Cifrele sunt prezentate din totalul celor 72,6% dintre respondenții sondajului care sunt siguri pe cine ar susține la alegerile prezidențiale. Precizăm că alte 14,5% dintre cei chestionați au spus că nu ar merge la vot sau ar vota împotriva tuturor.

Potrivit sondajului Asociației Sociologilor și Demografilor, liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase este pe poziția a patra cu 6,3%, urmat de liderul Partidului Nostru, primarul municipiului Bălți  Renato Usatîi cu 2,9%.

A urcat cu o poziție în clasament liderul Partidului Unității Naționale Octavian Țîcu, care și-a anunțat deja intenția de a candida la prezidențialele care vor avea loc la toamnă. Acesta a ajuns pe locul șase față de locul șapte pe care îl ocupa în sondajul prezentat în ianuarie, fiind susținut de 2,6% dintre respondenți, față de 1,9% de luna trecută.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-16 februarie, pe un eșantion de 1173 de persoane din 89 de localități ale R. Moldova și are o marjă de eroare de trei la sută.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!