Peste „acoperișul” Africii se întinde un ghețar precum cei de la poli. Fiica fostului premier din R. Moldova Ion Sturza a cucerit muntele Kilimanjaro. 

Cristina Sturza a încheiat cu bine o expediție căreia alții probabil nu i-ar face față. A urcat muntele care atinge 5895 m pe vârful Uhur, iar ulterior și-a făcut și o fotografie.

Pasiunea înălțimilor o are și Ion Sturza. Acum doi ani, acesta împreună cu familia sa a urcat masivul Mont-Blanc, cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest.

Masivul Kilimanjaro este un munte, un stratovulcan, situat în nord-estul Tanzaniei. Include vârful Uhuru Peak de 5.895 m, cel mai înalt vârf din Africa. În anul 1987 a fost declarat monument al naturii sub protecția UNESCO.

Cu toate că masivul muntos se află situat într-o regiune tropical-ecuatorială fierbinte, una din cele mai calde regiuni de pe glob, datorită altitudinii ridicate, pe vârful muntelui există zăpadă permanentă, respectiv un ghețar, care se găsește doar pe muntele Kibo. Din păcate, aceste zone înghețate se micșorează continuu, fapt confirmat de observarea acestor zone prin imagini luate de către sateliți. Motivele aparente sunt clima uscată, săracă în precipitații, și încălzirea globală.

Foto: Sturza Ion

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!