Agentul economic „Moldpresa” a lansat un apel către autorități în care a solicitat ajutor pentru a-și păstra unitățile de comerț din municipiul Chișinău. În caz contrar, reprezentanții companiei atenționează că distribuția publicațiilor periodice este pe cale de lichidare. 

„Chiar dacă activitatea este exercitată în strictă conformitate cu legea, constatăm cu regret că, în ultima perioadă, sub pretextul elaborării unui nou concept de amplasare și activitate a unităților de comerț ambulant, preturile nu mai prelungesc, nici măcar provizoriu, termenii de valabilitate a schemelor pentru chioșcurile de distribuie a publicațiilor periodice”, a declarat Viorel Filimon, directorul general al companiei.

El a precizat că trebuie luate măsuri pentru a asigura funcționalitatea în capitală a punctelor de comercializare a publicațiilor periodice.

„Un pericol major se pune pe difuzorii de presă… Nu se dorește de a aduce o schimbare în sectorul presei libere, în distribuția ziarelor… Ramura de distribuție a publicațiilor periodice este pe cale de lichidare”, a spus reprezentantul companiei Andrian Racu.

„Se pun impedimente difuzorilor de ziare (n.r. de către autorități), prin întocmirea diverselor acte de constatare, procese-verbale, chiar și cu scrisori de evacuare. Prin utilizarea resurselor administrative se intimidează comerțul cu presa periodică”, a conchis Igor Blanari, juristul companiei.

Menționăm că agentul economic ,Moldpresa” are încheiate acte de distribuție cu peste 50 de publicații periodice. Compania dispune de 250 de chioșcuri pe teritoriul Republicii Moldova, dintre care 170 sunt amplasate în municipiul Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!