Doi bărbați și un fost ofițer de urmărire penală, condamnați la ani grei de pușcărie. Făceau contrabandă cu 140 kg de hașiș adus din Spania

missing
21 februarie 2020, ora 09:59

Trei bărbați din Chișinău, cu vârste cuprinse între 32 și 64 de ani au fost condamnați la opt și nouă ani de închisoare. Procurorii îi acuză că aceștia au trecut ilegal peste frontiera de stat aproape două milioane de lei, pentru introducerea în țară, din Spania, a circa 140 kg de hașiș. În următoarea etapă, aceștia transportau drogurile pentru comercializare în Rusia.

Din cei trei învinuiți, doi sunt tată și fiu, cu studii superioare, iar tatăl are și experiență în calitate de ofițer de urmărire penală. Anterior, un alt membru al grupului criminal, a fost condamnat pentru contrabandă cu droguri comisă de mai multe persoane, precum și pentru deţinerea unui permis de conducere românesc fals.

Aceștia au fost reținuți în iarna anului 2015, după ce polițiștii le-au investigat acțiunile criminale în anul trecut, astfel încât i-au reținut în flagrant și i-au plasat în arest. După reținere, au avut loc percheziții, unde au fost ridicate cantități semnificative de droguri, anunță procurorii PCCOCS,

În cele din urmă, acestora le-au fost confiscate două mașini folosite în timpul comiterii crimei – „Volkswagen Phaeton” și „Renault Scenic” și cele aproape două milioane de lei, iar drogurile au fost nimicite. Instanța de judecată, însă, a refuzat confiscarea celor șase bunuri imobile care aparțineau unuia din inculpați și a dispus ridicarea sechestrelor, care inițial au fost aplicate la solicitarea procurorilor.

Membrii grupului criminal aveau roluri bine determinate și acționau prin modalități care să le asigure ocolirea legii. Aceștia colectau în prealabil bani de la diferite persoane pentru cumpărarea drogurilor din Spania. După ce scoteau ilegal din țară suma necesară de bani și o livrau destinatarilor spanioli, fostul ofițer se deplasa în Spania cu avionul, iar la retur introducea ilegal marfa în țară, împachetată și camuflată în cutii de detergenți, în microbuze care transportau colete din străinătate.

Sentința este cu drept de atac, la Curtea de Apel Chișinău, iar procurorii vor contesta sentința, atât în ceea ce privește blândețea pedepsei, cât și refuzul de confiscare a bunurilor imobile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram