Ședința de judecată planificată pentru astăzi la Curtea de Apel Cahul în dosarul lui Ilan Șor, pornit pentru escrocherie și spălare de bani, a fost amânată din nou. Asta deoarece dosarul „nu a parvenit de la Centrul Național de Expertize Judiciare”, potrivit site-ului instanței de judecată.

Aceasta este cea de-a opta oară, când ședințele de judecată în acest dosar se amână din exact același motiv.

Următoarea ședință de judecată este programată pentru datat de 19 martie 2020, ora 11:30.

 

În vara anului 2018, judecătorii au acceptat solicitarea avocatului lui Ilan Șor de a fi efectuată o expertiză financiar-contabilă, care ar aduce probe concludente pentru dosar, dar aceasta nu a mai fost realizată.

Expertul Vladislav Gribincea a comentat anterior în presă că o astfel de expertiză nici nu ar fi posibilă, pentru că mai multe acte ale „Băncii de Economii” au ars în mașina încasatorilor agenției  „Klassika Asigurări”, care deservea BEM-ul, dar judecătorii nu au luat asta în calcul când au acceptat demersul avocaților lui Șor.

Mașina încasatorilor a fost găsită incendiată pe 27 noiembrie 2014 la Ialoveni. În aceeași zi, Banca Națională a Moldovei a instituit regim de administrare specială la BEM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!