Mai mulți cetățeni străini și ucraineni, care s-au întors ieri din orașul chinez Wuhan, au fost agresați și intimidați de conaționali. Aceștia au aruncat cu pietre în autobuze, au dat foc la cauciucuri și lemne, iar mai apoi s-au luat la ceartă cu oamenii legii. 

Totul s-a întâmplat pe 20 februarie, când 73 de persoane au fost evacuate de la Wuhan la Harkov. Dintre acestea 45 de cetățeni sunt ucraineni, iar alți 28 sunt cetățeni străini.

Potrivit presei locale, oamenii legii au escortat autobuzele, iar persoanele venite din Wuhan au fost plasate în carantină.

Localnicii au început să arunce cu pietre în mașini și au aprins câteva anvelope. Mai mult, aceștia au spart una din ferestrele autobuzelor.

Între timp, presa locală mai scrie că în regiunea Lviv din Ucraina, medicii de la un spital din regiune au cântat imnul Ucrainei, după ce au aflat că nu vor  fi nevoiți să monitorizeze conaționalii evacuați din Wuhan.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a condamnat protestele împotriva evacuării cetățenilor veniți din China.

„Prin încercările de a bloca rutele, spitalele și de a împiedica cetățenii ucraineni să intre în Ucraina, demonstrați partea josnică a ucrainenilor. Majoritatea pasagerilor sunt persoane care au mai puțin de 30 de ani”, a scris Zelensky joi pe canalul său Telegram.

Președintele a dat asigurări că toți ucrainenii evacuați din China sunt într-o stare satisfăcătoare și că nu ar exista vreun risc ca aceștia să fie infectați.

La moment, circa 2 236 de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului ucigaș din China, iar alți peste 75 de mii au fost infectați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!