/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Judecătorii, supărați pe Dodon și Chicu: „Sunt inacceptabile expunerile primelor persoane în stat la adresa corpului judecătoresc”

missing
24 februarie 2020, ora 18:17

Magistrații Judecătoriei Chișinău, de la sediile Centru și Buiucani au semnat o declarație prin care condamnă acțiunile din ultimele zile ale șefului statului și prim-ministrului cu referire la corpul judecătoresc și încercările autorităților de a le reduce pensiile.

„În condițiile unui stat de drept sunt inacceptabile expunerile primelor persoane în stat sau ale unui politician la adresa întregului corp judecătoresc, în contextul în care pretind că toate acțiunile sunt îndreptate spre reformarea justiției și consolidarea democrației”, se spune în declarația judecătorilor.

Aceștia se plâng că, de fiecare dată,  în ajunul alegerilor „se atentează” la garanțiile lor sociale, care sunt „parte integrantă a independenței”.

Magistrații spun că nu vor tolera o denigrare generalizată a puterii judecătorești și sunt hotărâți să-și apere garanțiile acordate prin standardele internaționale.

Amintim că premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon au făcut atacuri dure la adresa magistraților după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat statul în dosarul „Gemenii”.

Primele persoane în stat au spus că judecătorii trebuie să plătească din propriile buzunare banii ce urmează a fi achitați reclamanților la CtEDO și ar trebui să le fie confiscată averea. Igor Dodon a mai declarat că va insista să fie modificată legislația astfel încât judecătorii să nu mai primească pensii de lux.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram