Compania „OZKA Insaat” din Turcia a fost desemnată câștigătoare a licitației de către autorități și urmează să realizeze lucrările de reabilitare a drumului R34: Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești, cu o lungime totală de 83 km. Contractul a fost semnat astăzi de către reprezentantul Administrației de Stat a Drumurilor și cel al companiei turcești.

Contractul prevede lucrări în valoare totală de 28 607 136 euro pentru lotul unu și 27 888 132 euro pentru lotul doi. Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 915 zile, iar 365 de zile vor reprezenta perioada de garanție a proiectului.

„Reabilitarea acestui tronson este esențială pentru dezvoltarea economică a țării și anume stimulează investițiile, reduce costurile de operare ale vehiculelor, facilitează circulația cetățenilor prin conexiunea dintre localități și ușurează accesul la infrastructura socială”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei, Mihail Lupașcu.

Acest contract este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, iar suportul financiar pentru realizare va fi asigurat de către Banca Europeană de Reconstrucții și Dezvoltare (BERD).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!