Maxi-taxiurile nu mai au ce căuta pe străzile din municipiul Chișinău, întrucât sunt depășite de timp, iar Primăria Chișinău caută bani suplimentari pentru a procura mijloace de transport noi. Despre aceasta a spus premierul Ion Chicu astăzi în cadrul unei conferință de presă. 

„Problema transportului urban ține de competițiile Primăriei capitalei. Noi am discutat cu edilul municipiului Ion Ceban despre viziunile lui în dezvoltarea transportului urban. Este clar că maxi-taxurile nu mai au ce căuta în Chișinău”, a declarat Ion Chicu.

Premierul spune că maxi-taxiurile nu pot fi înlăturate imediat, însă vor dispărea de pe străzile municipiului odată ce vor fi procurate autobuze și troleibuze noi.

„Primăria trebuie să angajeze bani suplimentari pentru a procura mijloace de transport noi. Funcționarii comunică intens cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în acest sens”, a precizat șeful Executivului.

Astăzi șoferii de maxi-taxi nu au ieșit pe linie până la ora 10:00. În acest sens, frecvența circulației curselor de autobuz și troleibuz a fost mărită. Acțiunea de protest vine în urma ,,reacțiilor primarului general de Chișinău și ale viceprimarilor la solicitările transportatorilor”.

Aceștia au cerut fie majorarea tarifelor de călătorie cu microbuzul, fie păstrarea tariful de trei lei, dar municipalitatea va acorda transportatorilor privați subvenții în aceleași condiții cu întreprinderile municipale de transport.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!