Hectare cu vegetație nimicite de flăcări, foi de ardezie și țigle metalice deteriorate, acoperișuri smulse și panouri electrice avariate, acestea sunt doar o parte dintre consecințele provocate de vântul puternic de ieri. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zeci de situații de risc în ultimele 24 de ore. 

Salvatorii au fost solicitați în 30 de cazuri la stingerea focarelor de vegetaţie arsă şi în alte 23 la lichidarea pericolului de prăbuşire a foilor de ardezie, acoperişurilor smulse şi înlăturarea panourilor electrice deteriorate de vânt.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au defrișat arbori şi copaci doborâţi în raioanele: Soroca, Nisporeni, Căuşeni, Comrat Anenii Noi şi Leova. De ajutorul acestora a fost nevoie și în raioanele Criuleni şi Comrat. Acolo au fost înlăturate mai multe panouri electrice avariate și foi de ardezie care riscau să cadă de pe acoperişuri.

Potrivit IGSU, cele mai multe prejudicii au fost raportate în raioanele Căușeni, Telenești, și Orhei. La Căușeni au fost smulse și deteriorate circa 260 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul Consiliului raional, circa 50m2 de țiglă metalică de pe clădirea grădiniței pentru copii din localitatea Ursoaia. Tot aici, au fost afectate mai multe depozite și un bloc locativ, unde din cauza rafalelor de vânt au fost deteriorate 40m2 de țiglă metalică.

În toate localitățile afectate de condiții meteo nefavorabile, continuă să activeze Comisiile pentru Situații Excepționale raionale pentru estimarea prejudiciilor materiale. Potrivit datelor oferite de furnizorii de energia electrică, în această dimineață, toate localitățile deconectate de la curent au fost reconectate la energia electrică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!