/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Hectare mistuite de foc, acoperișuri smulse și panouri electrice avariate. Vântul puternic a făcut ravagii în țară

missing
25 februarie 2020, ora 11:04

Hectare cu vegetație nimicite de flăcări, foi de ardezie și țigle metalice deteriorate, acoperișuri smulse și panouri electrice avariate, acestea sunt doar o parte dintre consecințele provocate de vântul puternic de ieri. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zeci de situații de risc în ultimele 24 de ore. 

Salvatorii au fost solicitați în 30 de cazuri la stingerea focarelor de vegetaţie arsă şi în alte 23 la lichidarea pericolului de prăbuşire a foilor de ardezie, acoperişurilor smulse şi înlăturarea panourilor electrice deteriorate de vânt.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au defrișat arbori şi copaci doborâţi în raioanele: Soroca, Nisporeni, Căuşeni, Comrat Anenii Noi şi Leova. De ajutorul acestora a fost nevoie și în raioanele Criuleni şi Comrat. Acolo au fost înlăturate mai multe panouri electrice avariate și foi de ardezie care riscau să cadă de pe acoperişuri.

Potrivit IGSU, cele mai multe prejudicii au fost raportate în raioanele Căușeni, Telenești, și Orhei. La Căușeni au fost smulse și deteriorate circa 260 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul Consiliului raional, circa 50m2 de țiglă metalică de pe clădirea grădiniței pentru copii din localitatea Ursoaia. Tot aici, au fost afectate mai multe depozite și un bloc locativ, unde din cauza rafalelor de vânt au fost deteriorate 40m2 de țiglă metalică.

În toate localitățile afectate de condiții meteo nefavorabile, continuă să activeze Comisiile pentru Situații Excepționale raionale pentru estimarea prejudiciilor materiale. Potrivit datelor oferite de furnizorii de energia electrică, în această dimineață, toate localitățile deconectate de la curent au fost reconectate la energia electrică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram