Circa 174 de mii de turiști străini s-au cazat anul trecut în hotelurile, pensiunile agroturistice, sanatoriile sau taberele din R. Moldova, potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică.

Totodată, structurilor de primire turistică collective au înregistrat 200 de mii de turiști rezidenți în 2019. Creșterea față de anul 2018, la numărul de turiști străini cazați este de 8,6 % și este cel mai slab indicator din ultimii cinci ani.

Statistica mai arată că s-a redus cu 3% numărul turiștilor cazați în pensiunile turistice și agroturistice, în condițiile în care autoritățile spun că lucrează pentru dezvoltarea turismului rural, iar partenerii externi finanțează diverse proiecte pentru acest sector.

„Hotelurile au înregistrat creșteri modeste față de anul 2018, cu 5,2% a numărului de turiști cazați și cu 2% a numărului de nopți petrecute. Occupancy Rate (indicele de utilizare netă) rămâne a fi unul din cele mai scăzute la nivel regional. BOOM-ul promis al dezvoltării sectorului de in-coming turistic urmare reformei se amână!”, a comentat pe Facebook Stanislav Rusu, fost director al Agenției Turismului din Moldova.

Cei mai mulți turiști au venit în R. Moldova din România (27,0%), Ucraina (12,4%), Federația Rusă (8,5%), Statele Unite ale Americii (5,6%), Germania (4,5%), Italia (4,1%), Turcia (3,9%), Polonia (3,7%), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (2,8%), Israel (2,4%), Franța (2,2%), China (1,3%), Austria și Bulgaria (câte 1,2%), Belarus (1,1%), Olanda și Suedia (câte 1,0%).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!