Fiecare al cincilea elev din capitală nu știe cum să procedeze în cazul în care a devenit victimă a Bullying-ului. Copiii nu cunosc și nici persoana la care trebuie să se adreseze pentru a solicita ajutor. Asta arată un studiu efectuat de către responsabilii din domeniul educației.  

„În școală nu este loc de violență. Propun să nu mergem pe înăsprirea pedepsiilor ci pe prevenirea cazurilor prin responsabilizarea părinților”,  a declarat avocatul poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu, în cadrul unei consultări pe marginea subiectului.

„În școlile din Republica Moldova trebuie introduse politicile anti-bullying. Acest fenomen trebuie monitorizat.Datele statistice ce țin de cazurile de bullying trebuie puse la dispoziție angajaților. În instituțiile de învățământ trebuie impuse proceduri clare prin intermediul cărora elevii să anunțe despre cazuri de bullying”, a spus reprezentantul UNICEF prezent la eveniment.

Bullying-ul presupune atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare împotriva unei persoane sau grup de persoane. Aceasta vizează aspecte de discriminare și excludere socială în unitățile de învățământ, în toate spațiile destinate educației și formării profesionale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!