/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Studiu: Fiecare al cincilea elev nu știe cum să procedeze în cazul în care a devenit victimă a Bullying-ului

missing
25 februarie 2020, ora 15:21

Fiecare al cincilea elev din capitală nu știe cum să procedeze în cazul în care a devenit victimă a Bullying-ului. Copiii nu cunosc și nici persoana la care trebuie să se adreseze pentru a solicita ajutor. Asta arată un studiu efectuat de către responsabilii din domeniul educației.  

„În școală nu este loc de violență. Propun să nu mergem pe înăsprirea pedepsiilor ci pe prevenirea cazurilor prin responsabilizarea părinților”,  a declarat avocatul poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu, în cadrul unei consultări pe marginea subiectului.

„În școlile din Republica Moldova trebuie introduse politicile anti-bullying. Acest fenomen trebuie monitorizat.Datele statistice ce țin de cazurile de bullying trebuie puse la dispoziție angajaților. În instituțiile de învățământ trebuie impuse proceduri clare prin intermediul cărora elevii să anunțe despre cazuri de bullying”, a spus reprezentantul UNICEF prezent la eveniment.

Bullying-ul presupune atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare împotriva unei persoane sau grup de persoane. Aceasta vizează aspecte de discriminare și excludere socială în unitățile de învățământ, în toate spațiile destinate educației și formării profesionale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram