Partidul Politic Șor îi cere demisia ministrului Justiției Fadei Nagacevschi. Aceștia îl acuză de imixtiune în actul justiției și spun că ar tergiversa intenționat procesul de judecată a deputatului Ilan Șor. 

În cazul dumnevoastră, domnul Nagacevschi demisia benevolă ar fi cel mai bun mod de a demonstra partenerilor noștri externi că adevărata reformă a justiției ar trebui să înceapă cu dumnevoastră. Faceți chiar astăzi, până puteți pleca cu rămășițele demnității”, a spus în cadrul unui briefing de presă, deputatul Denis Ulanov.

Parlamentarul susține că anume ministrul de Justiție Fadei Nagacevschi ar fi responsabil de tergiversarea expertizei financiar-contabilă în dosarul lui Șor. Mai mult, deputații susțin că acțiunile lui Nagacevschi s-ar face la comanda președintelui Igor Dodon.

Este regretabil că Nagacevschi cu lipsa de diligență și necunoașterea circumstanțelor cauzei își permite să critice modul de examinare a unei cauze penale concrete. Anume ministerul justiției și dumnevoastră personal, Fadei Nagacevschi în calitate de ministru sunteți responsabili de tergiversarea unei astfel de expertiză sub diverse pretexte. Misiunea lui Nagacevschi este de a asigura că judecătorii i-au decizii care i-ar fi plăcut lui Dodon”, s-a adresat Ulavon către Nagacevschi.

Vom reveni cu o replică a ministrului de Justiției Fadei Nagacevschi.

Acum câteva zile, ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a precizat că intenționează să depună sesizări la Consiliul Superior al Magistraturii, dar și la Consiliul Superior al Procurorilor în cazul tergiversării examinării dosarului lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul.

Totodată, ministrul a anunțat că va cere inițierea unor proceduri disciplinare pe numele judecătorilor ce examinează dosarul Șor și al procurorilor care reprezintă acuzarea de stat în instanță.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!