Guvernul Republicii Moldova intenționează să ia un credit preferențial de la Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională, în valoare de 2 059 de milioane de yeni japonezi sau echivalentul a aproximativ 18, 6 milioane de dolari SUA. Banii vor fi împrumutați pentru dezvoltarea sectorului agricol, spun autoritățile. Astăzi, membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat inițierea procesului de negociere a acestui credit cu partea japoneză. 

„Proiectul vine în calitate de suport pentru agricultori cu un accent pentru procesarea acestora și practicarea agriculturii inteligente”, a spus premierul Ion Chicu, referitor la acest subiect.

Creditul va fi luat pentru o perioadă de 40 de ani cu o rată de o,1% la procurarea echipamentului agricol și o rată de o,oo1% pentru consultanță, pentru toată durata împrumutului. Perioada de grație a creditului este de 12 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!