Guvernul Republicii Moldova intenționează să ia un credit preferențial de la Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională, în valoare de 2 059 de milioane de yeni japonezi sau echivalentul a aproximativ 18, 6 milioane de dolari SUA. Banii vor fi împrumutați pentru dezvoltarea sectorului agricol, spun autoritățile. Astăzi, membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat inițierea procesului de negociere a acestui credit cu partea japoneză. 

„Proiectul vine în calitate de suport pentru agricultori cu un accent pentru procesarea acestora și practicarea agriculturii inteligente”, a spus premierul Ion Chicu, referitor la acest subiect.

Creditul va fi luat pentru o perioadă de 40 de ani cu o rată de o,1% la procurarea echipamentului agricol și o rată de o,oo1% pentru consultanță, pentru toată durata împrumutului. Perioada de grație a creditului este de 12 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!