/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Guvernul vrea să ia un credit preferențial din Japonia în valoare de circa 18 milioane de dolari, destinat sectorului agricol

missing
26 februarie 2020, ora 16:45

Guvernul Republicii Moldova intenționează să ia un credit preferențial de la Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională, în valoare de 2 059 de milioane de yeni japonezi sau echivalentul a aproximativ 18, 6 milioane de dolari SUA. Banii vor fi împrumutați pentru dezvoltarea sectorului agricol, spun autoritățile. Astăzi, membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat inițierea procesului de negociere a acestui credit cu partea japoneză. 

„Proiectul vine în calitate de suport pentru agricultori cu un accent pentru procesarea acestora și practicarea agriculturii inteligente”, a spus premierul Ion Chicu, referitor la acest subiect.

Creditul va fi luat pentru o perioadă de 40 de ani cu o rată de o,1% la procurarea echipamentului agricol și o rată de o,oo1% pentru consultanță, pentru toată durata împrumutului. Perioada de grație a creditului este de 12 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram