Creditul promis de Rusia țării noastre, de 500 de milioane de dolari, va fi accesat pe un termen de zece ani, iar rata dobânzii nu va depăși două procente. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4. 

„Am discutat că vom lua în tranșă acești bani, în funcție de capacitatea noastră de valorificare. Pentru anul 2020 am estimat necesitatea de 200 de milioane de dolari”, a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul a spus că banii vor ajunge în Republica Moldova aproximativ la sfârșitul lunii martie, iar acordul formal va fi semnat săptămâna viitoare.

„Partea rusească, ca să acorde acești bani, trebuie să facă rectificări la buget. Înțelegem  că acestea vor fi efectuate în primele două săptămâni a lunii martie. Vom primi banii exact atunci când vom avea nevoie”, a precizat șeful Executivului.

Menționăm că banii urmează a fi investiți în proiecte de infrastructură. ,Licitațiile pentru construcția mai multor tronsoane de drumuri au fost deja anunțate și Ion Chicu a dat asigurări că există transparență maximă și companiile internaționale, interesate de aceste proiecte, vor putea participa la concursuri.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!