Un medic a fost condamnat la cinci ani de închisoare  pentru acțiuni cu caracter sexual săvârșite față de o pacientă minoră. Victima avea 13 ani la momentul comiterii infracțiunii, în anii 2014-2015.

În această perioadă, fata a fost de trei ori internată în spital, după o traumă suferită la patinoar. În prima fază, comportamentul politicos al medicului, cu vârsta de 37 de ani, complimentele și glumele inofensive, nu le-au dat de bănuit rudelor minorei, care o însoțeau la spital.

După prima externare din spital, însă, pacienta l-a sunat pe medic pentru o consultație. Apelurile au continuat. Au fost identificate, în total, 300 de convorbiri. Peste o lună, a avut loc prima întâlnire, după care au mai urmat câteva, inclusiv la cinematograf, unde au vizionat filme destinate publicului cu vârsta de peste 18 ani.

Fata a fost și acasă la medic. La întâlniri, pe lângă faptul că purta cu adolescenta discuții cu caracter obscen, medicul a întreprins și diverse acțiuni cu caracter sexual față de aceasta, se spune într-un comunicat emis de PCOCS.

Bărbatul o ghida pe adolescentă cum să ascună relația cu el față de familie. La inițiativa lui, ambii foloseau telefoane și cartel dedicate comunicării exclusive între ei, pe care le schimbau periodic. Unul din cele trei telefoane primite, pe care urma să-l distrugă la solicitarea lui, adolescenta îl îngropase în vecinătatea casei, iar ulterior i l-a arătat mamei și autorităților.

Totul a ieșit la iveală, după ce diriginta victimei i-a atenționat pe părinți despre scăderea bruscă a rezultatelor elevei la studii, dar și despre faptul că aceasta ar suferi din dragoste.

Mama a monitorizat comportamentul fiicei și a observat că aceasta continuă să comunice activ cu medicul, pe mai multe numere de telefon. Ulterior, adolescenta i-a povestit despre relația sa cu medicul mătușii sale, iar aceasta i-a spus totul mamei.

Femeia a depus o plângere penală la autorități. Medicul a fost arestat imediat după pronunțarea sentinței de condamnare, la 25 februarie curent. De asemenea, bărbatului i-a fost interzis să profeseze medicina timp de 5 ani după ce va ieși din penitenciar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!