/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Medic condamnat la închisoare pentru săvârșirea unor acțiuni sexuale față de o pacientă de 13 ani

missing
26 februarie 2020, ora 09:37

Un medic a fost condamnat la cinci ani de închisoare  pentru acțiuni cu caracter sexual săvârșite față de o pacientă minoră. Victima avea 13 ani la momentul comiterii infracțiunii, în anii 2014-2015.

În această perioadă, fata a fost de trei ori internată în spital, după o traumă suferită la patinoar. În prima fază, comportamentul politicos al medicului, cu vârsta de 37 de ani, complimentele și glumele inofensive, nu le-au dat de bănuit rudelor minorei, care o însoțeau la spital.

După prima externare din spital, însă, pacienta l-a sunat pe medic pentru o consultație. Apelurile au continuat. Au fost identificate, în total, 300 de convorbiri. Peste o lună, a avut loc prima întâlnire, după care au mai urmat câteva, inclusiv la cinematograf, unde au vizionat filme destinate publicului cu vârsta de peste 18 ani.

Fata a fost și acasă la medic. La întâlniri, pe lângă faptul că purta cu adolescenta discuții cu caracter obscen, medicul a întreprins și diverse acțiuni cu caracter sexual față de aceasta, se spune într-un comunicat emis de PCOCS.

Bărbatul o ghida pe adolescentă cum să ascună relația cu el față de familie. La inițiativa lui, ambii foloseau telefoane și cartel dedicate comunicării exclusive între ei, pe care le schimbau periodic. Unul din cele trei telefoane primite, pe care urma să-l distrugă la solicitarea lui, adolescenta îl îngropase în vecinătatea casei, iar ulterior i l-a arătat mamei și autorităților.

Totul a ieșit la iveală, după ce diriginta victimei i-a atenționat pe părinți despre scăderea bruscă a rezultatelor elevei la studii, dar și despre faptul că aceasta ar suferi din dragoste.

Mama a monitorizat comportamentul fiicei și a observat că aceasta continuă să comunice activ cu medicul, pe mai multe numere de telefon. Ulterior, adolescenta i-a povestit despre relația sa cu medicul mătușii sale, iar aceasta i-a spus totul mamei.

Femeia a depus o plângere penală la autorități. Medicul a fost arestat imediat după pronunțarea sentinței de condamnare, la 25 februarie curent. De asemenea, bărbatului i-a fost interzis să profeseze medicina timp de 5 ani după ce va ieși din penitenciar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram