Premierul Ion Chicu spune că farmaciile și depozitele se vor trezi joi la ușă cu controale de la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) și Inspecția Financiară, în legătura cu criza măștilor de protecție care sunt de negăsit ori se vând la prețuri majorate.

„Joi dimineață, FISC și Inspecția fiscală va sta lângă vânzători și vom vedea cum vor comercializa ei măștile. Am înțeles că sunt partide mari în depozite. Se creează un deficit artificial, pe două, trei zile ca prețul  să ajungă la 10-15 lei”, a declarat Ion Chicu la emisiunea „Puterea a Patra” de la postrul de televiziune N4.

De asemenea, premierul a anunțat că la ședința de Guvern de astăzi va fi aprobată o hotărâre care prevede limitarea adaosului comercial pentru  măști și alte produse de acest gen.

„La măștile de protecție nu există limita adaosului comercial. Formal,agenții  economici pot majora prețurile, deși aceste acțiuni sunt nefondate…Ceea ce se face o să fie curmat”, a punctat premierul.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a trimis o sesizare în adresa Consiliului Concurenței în care a solicitat să verifice dacă rețelele de farmacii din republică nu au făcut anumite înțelegeri de cartel pentru a vinde la prețuri majorate măștile de protecție, profitând de situația epidemiologică la gripă și infecții respiratorii acute și alerta de posibilă apariție a coronavirusului în R. Moldova.

Ieri-dimineață, măștile de protecție se găseau cu mare greu în farmaciile din Chișinău, majoritatea având stocurile epuizate. Mai multe persoane au scris pe rețelele sociale că au cumpărat măști la prețuri exagerate, de câteva ori mai mari decât până acum.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!