Deputații PAS și PPDA sunt indignați că la ședința Biroului permanent al Parlamentului propunerea de adoptare a unei Declarații de comemorare a evenimentelor din 2 martie 1992 a fost respinsă de socialiști și democrați. 

„Regret faptul că ai actualei așa-zise-i coaliții de guvernare au dorit să ignore această declarație importantă din numele parlamentului. În acest fel au transmis un mesaj prost pentru cei care au luptat. Am impresia că se disociază de la liniile roșii din politică națională pe domeniul reglementării conflictului transnistrian”, a spus Igor Munteanu în cadrul unui briefing de presă.

„Este un gest regretabil și disconsiderare acelor contribuții care a adus cetățenii noștri, care au luptat la Nistru”, a afirmat Chiril Moțpan.

În urm declarațiile deputaților ACUM, democrații au venit cu o reaplică. Potrivit parlamentarilor inițiativă a fost respinsă, din motiv că ar fi fost implementată „fără logică”.

La fiecare ședință de Parlament noi am văzut că au pregătite declarații. Colegii de la ACUM nu se pricep nici la fapte, nici la vorbe. Declarația propusă spre adoptare e scrisă strângaci și pe alocuri fără logică, fără să fie clar care este scopul acestei declarații”, a menționat președintele PDM Pavel Filip.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!