Doar în punctul de trecere a frontierei „Leușeni”, din cele nouă pe care le avem la graniță cu România, a fost instalat un termoscaner mobil prin care pasagerilor, ce vin din state unde au fost confirmate cazuri de coronavirus, li se măsoară temperatura. În celelalte puncte de trecere, polițiștii intră în autocare și măsoară temperatura la pasagerii suspecți.

„Astfel de măsuri se iau din motiv că doar la „Leușeni” sunt săli de așteptare, unde autoritățile își permit să instaleze astfel de termoscanere. A fost mărit numărul de termometre digitale, ca să putem măsura temperatura la pasagerii, care vin din Italia, iar recent și din România”, a comunicat pentru tv8.md ofițera de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

De asemenea, aceasta a spus că polițiștii sunt protejați măști și măsoară la persoanele care spun că se simt rău ori reprezintă simptome, precum tuse. Totodată, fiecare călător completează fișa epidimiologică, iar personalul medical este mereu pregătit să intervină.

Amintim că ieri în România a fost confirmat un caz de coronavirus. Este vorba despre o persoană din Gorj care a intrat în contact cu un italian care s-a aflat cinci zile în România. La ora 23:00, ministrul Sănătății Victor Costache și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență desfășoară o conferință de presă la acest subiect.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!