După ce România a anunțat un caz de coronavirus, doar la „Leușeni” este instalat un termoscaner, în restul cazurilor polițiștii utilizează termometrul

missing
27 februarie 2020, ora 10:35

Doar în punctul de trecere a frontierei „Leușeni”, din cele nouă pe care le avem la graniță cu România, a fost instalat un termoscaner mobil prin care pasagerilor, ce vin din state unde au fost confirmate cazuri de coronavirus, li se măsoară temperatura. În celelalte puncte de trecere, polițiștii intră în autocare și măsoară temperatura la pasagerii suspecți.

„Astfel de măsuri se iau din motiv că doar la „Leușeni” sunt săli de așteptare, unde autoritățile își permit să instaleze astfel de termoscanere. A fost mărit numărul de termometre digitale, ca să putem măsura temperatura la pasagerii, care vin din Italia, iar recent și din România”, a comunicat pentru tv8.md ofițera de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

De asemenea, aceasta a spus că polițiștii sunt protejați măști și măsoară la persoanele care spun că se simt rău ori reprezintă simptome, precum tuse. Totodată, fiecare călător completează fișa epidimiologică, iar personalul medical este mereu pregătit să intervină.

Amintim că ieri în România a fost confirmat un caz de coronavirus. Este vorba despre o persoană din Gorj care a intrat în contact cu un italian care s-a aflat cinci zile în România. La ora 23:00, ministrul Sănătății Victor Costache și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență desfășoară o conferință de presă la acest subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram