/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

În ce spitale vor fi internați pacienții din Republica Moldova, în cazul în care coronavirusul ajunge la noi în țară

missing
27 februarie 2020, ora 14:16

În cazul în care coronavirusul ajunge în Republica Moldova, pacienții adulți vor fi internați la fostul Spital Feroviar, pentru că amplasarea acestuia va permite izolarea pacienților, spune ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, audiată azi în Parlament. 

În cazul în care virusul va fi depistat la femei însărcinate, acestea vor fi internate la Maternitatea nr. 2 din Chișinău, a spus Dumbrăveanu.

De asemenea, ministra a spus că în prezent, la Spitalul „Toma Ciorbă” din capitală au fost pregătite 20 de paturi, în cazul în care vor fi depistate cazuri pozitive de infecție de coronavirus.

Viorica Dumbrăveanu spune că țara este asigurată cu medicamente în proporție de 96,6% pentru o perioadă de circa 60 de zile.

Totodată, potrivit ei, Oganizația Mondială a Sănătății nu recomandă deocamdată sistarea circulației mărfurilor sau a pasagerilor.

În Republica Moldova a fost instituit zilele trecute alerta de cod galben privind infecțiile de coronavirus. În prezent nu a fost depistat niciun caz de îmbolnăvire la noi în țară. Cunoaștem însă că o cetățeană a Republicii Moldova care muncește în Italia a fost plasată în carantină, după ce vârstnica de care îngrijea a decedat, după ce a fost infectată de coronavirus. În același timp, un caz de îmbolnăvire a fost confirmat în România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram