În cazul în care coronavirusul ajunge în Republica Moldova, pacienții adulți vor fi internați la fostul Spital Feroviar, pentru că amplasarea acestuia va permite izolarea pacienților, spune ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, audiată azi în Parlament. 

În cazul în care virusul va fi depistat la femei însărcinate, acestea vor fi internate la Maternitatea nr. 2 din Chișinău, a spus Dumbrăveanu.

De asemenea, ministra a spus că în prezent, la Spitalul „Toma Ciorbă” din capitală au fost pregătite 20 de paturi, în cazul în care vor fi depistate cazuri pozitive de infecție de coronavirus.

Viorica Dumbrăveanu spune că țara este asigurată cu medicamente în proporție de 96,6% pentru o perioadă de circa 60 de zile.

Totodată, potrivit ei, Oganizația Mondială a Sănătății nu recomandă deocamdată sistarea circulației mărfurilor sau a pasagerilor.

În Republica Moldova a fost instituit zilele trecute alerta de cod galben privind infecțiile de coronavirus. În prezent nu a fost depistat niciun caz de îmbolnăvire la noi în țară. Cunoaștem însă că o cetățeană a Republicii Moldova care muncește în Italia a fost plasată în carantină, după ce vârstnica de care îngrijea a decedat, după ce a fost infectată de coronavirus. În același timp, un caz de îmbolnăvire a fost confirmat în România.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!