Primăria Chișinău va aloca comunei Țânțăreni, raionul Anenii Noi, zece milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru amenajarea poligonului municipal de depozitare a deșeurilor menajere.

Contractul încheiat între primăria capitalei și comuna Țânțăreni, privind evacuarea și depozitarea deșeurilor menajere la poligonul municipal din Țânțăreni, a fost aprobat astăzi de către consilieri.

La negocierile cu Primăria Chișinău, autoritățile de la Ţânţăreni au insistat ca suma alocată de municipalitate să fie majorată de la șase la zece milioane de lei, iar contractul să fie încheiat doar pentru un an, scrie moldpres.md.

Și anterior autoritățile au alocat bani pentru modernizarea poligonului municipal de depozitare a deșeurilor menajere. Atunci funcționarii spuneau că este o măsură temporară. Totuși, până în prezent, problema nu a fost rezolvată.

Autoritățile au promis că vor construi la Țânțăreni o stație de tratare a levigatului și un baraj de protecție, pentru care sunt necesare 15 milioane de lei.

Pe 3 ianuarie, autoritățile municipiului Chișinău și cele din localitatea Țânțăreni au semnat documentul care prevede prelungirea contractului pentru evacuarea deșeurilor din capitală până la 31 decembrie 2020.

Chișinăul a început să evacueze deșeurile la poligonul din Țânțăreni în 1990 și a continuat până în 2010. Ulterior, deșeurile au fost transportate la Bubuieci, din cauza protestelor locuitorilor din Țânțăreni.

În vara anului 2017, a fost semnat un nou contract cu autoritățile de la Chișinău pentru evacuarea deșeurilor la Țânțăreni, iar municipalitatea a promis mai multe investiții pentru modernizarea poligonului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!