O sută de autobuze noi ar putea fi procurate de Primăria Chișinău în acest an. Lotul ar putea fi asamblat în capitală și achiziționat de la uzina producătoare de autobuze din Belarus. Viitoarea achiziție trebuie să fie aprobată de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Prețul unei unități este de 120 de mii de euro și ar putea să ajungă în Chișinău în luna iunie.

Primarul general, Ion Ceban, a prezentat astăzi consilierilor municipali pachetul de documente necesar. În urma acestei achiziții materialul rulant al Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” va fi reînot în totalitate.

Lotul ar urma să fie achiziționat de la uzina producătoare de autobuze din Belarus, deoarece acesta corespunde condițiilor tehnice solicitate de municipalitate: motor de fabricație germană, cutie de viteze automată, podea joasă, dotări moderne. Potrivit autorităților, autobuzele sunt cele mai competitive pe piața internațională ca și preț, circa 120 de mii de euro.

Edilul capitalei a precizat că prețul autobuzelor din Belarus va fi cu șapte – zece la sută mai mic față de cel propus pentru vânzare de către uzinele producătoare, plus scutirea de TVA.

Viitoarea achiziție trebuie să fie aprobată de CMC, astfel că edilul a solicitat aleșilor locali să examineze pachetul de documente și dea propuneri. Potrivit primarului general, după obținerea acordului din partea CMC și desfășurarea tuturor procedurilor privind achiziția, primele autobuze ar putea să ajungă în Moldova în luna iunie.

În prezent, Pacrul Urban de Autobuze dispune de 143 de unități de transport, cu o vechime medie de circa 14 ani, (cu luarea în calcul a celor 30 de unități noi achiziționate în anul 2019).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!