Cinci rute de microbuz care activează în Chișinău vor fi suspendate începând cu 2 martie, pentru că nu sunt rentabile, argumentează transportatorii. Este vorba despre rutele: 108, 129, 135, 175 și 178.

Președintelui Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a precizat că pe rutele respective activează doar 50 de unități de transport, cu un interval mare între călătorii. Anterior, pe cele cinci curse mergeau 150 de mașini.

„Primăria poate considera că are reziliate cinci contracte cu administratorii acestor cinci rute”, a spus pentru TV8, Oleg Alexa.

Amintim că transportatorii au participat la o ședință la Primăria Chișinău în cadrul căreia au fost abordate problemele. Aceștia cer dublarea tarifelor pentru călătoriile în microbuz sau compensații de la autoritățile municipal de cel puțin 100 de milioane de lei anual.

Deși recunoaște că tarifele nu au fost ajustate de 13 ani, conducerea Direcției Transport nu le-a dat un răspuns exact transportatorilor. Aceștia vor anunța peste câteva zile când vor fi reluate protestele.

/VIDEO/ Operatorii de transport privat amenință: Mai multe rute de microbuze ar putea să fie închise în capitală

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!