/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Declarațiile lui Andrei Năstase, după ce a fost desemnat candidat al Platformei DA la alegerile prezidențiale din acest an

missing
01 martie 2020, ora 15:23

Am primit astăzi o responsabilitate uriașă. Mi-o asum. Între acest moment și ziua votului mai sunt câteva luni de zile în care trebuie să depunem cele mai serioase eforturi pentru a reuși ceea ce ne propunem”, a declarat Andrei Năstase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), după ce a fost desemnat de către membrii Consiliului Național Politic al formațiunii drept candidat la viitoarele alegeri prezidențiale din Republica Moldova. 

Năstase zice că-și propune să scape Moldova de corupție și să crească nivelul de trai al locuitorilor Republicii Moldova, dacă va ajunge președinte. „Recuperarea președinției Republicii Moldova este doar un mijloc prin care dorim să ne atingem obiectivele noastre supreme: creșterea calității vieții oamenilor, eradicarea corupției, dreptate pentru toți și pentru fiecare în parte, libertate, stat de drept și justiției independentă, reîntregirea familiilor noastre aici, acasă, integrare europeană pentru cetățenii Republicii Moldova”, a spus acesta.

Nu în ultimul rând, Năstase zice că-și propune să-l învingă la alegeri pe actualul președinte Igor Dodon, deși acesta nu și-a anunțat deocamdată oficial candidatura.

„Cel mai mare coșmar care se poate întâmpla Republicii Moldova este ca în toamna acestui an Igor Dodon să câștige un nou mandat de președinte. Atât eu cât și colegii mei din Platforma Demnitate și Adevăr vă promitem că acest lucru nu se va întâmpla…”, a comentat liderul PPDA.

Andrei Năstase este al doilea politician care-și anunță oficial intenția de a participa la alegerile pentru funcția de președinte al țării. Anterior fostul său coleg din Blocul ACUM și în prezent președinte al Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a spus că va participa la scrutinul prezidențial din toamna acestui an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram