Un consătean al președintelui țării, Igor Dodon, a fost numit de curând vicedirector pe marketing la Regia „Autosalubritate” din Chișinău. Este vorba despre Dumitru Vulpe, din satul Sadova, raionul Călărași, care a ocupat astfel funcția lăsată liberă de Mihai Bagas la începutul lunii trecute.

Informația a fost confirmată la ședința de azi a Consiliului Municipal Chișinău de un alt vicedirector al instituție, Grigore Roic.

„Reieșind din atribuțiile întreprinderii, problema stringentă de modernizare, domnul director a decis a numir persoana, pe domnul Vulpe, în funcția de vicedirector pe marketing”, a spus Grigore Roic.

Numirea noului vicedirector i-a nemulțumit pe consinilieri.

„Ați instituit o funcție neînțeleasă de chișinăueni. Nu aveți ce face cu 17,5 mii de lei?”, a spus nemulțumit Serghei Burgudji, consilier municipal din partea Partidului „Șor”.

„Asta înseamnă că în mod oficial, în loc să rezolva problema atât cu gunoiul din Chișinău, cât și problema câinilor maidanezi în continuare, prin modificări legislative în Parlament, Dodon își asumă acum toată această problemă, dezastru și mizerie. Deci dacă vom avea maturi, copii mușcați de câini, toate întrebările la Dodon. El a doua oară deja după Bagas, îl bag pe Vulpe deja și îl pregătește să îl facă director din luna mai când lui Axentiev îi expiră contractul”, a spus consilierul liberal Dorin Chirtoacă.

Consilierii CMC au votat astfel o decizie protocolară pentru a cere demiterea din funcție a directorului Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, precum și a șefului centrului de sterilizare din subordinea întreprinderii. Aleșii locali sunt nemulțumiți de felul în care este gestionată situația câinilor vagabonzi din capitală.

Socialiștii au părăsit în acel moment sala de ședințe și nu s-au mai întors nici după ce a fost anunțată pauză de 2 ore. Consilierii nu s-au mai putut întruni în ședință, aceasta urmând a fi continuată joi dimineață.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!