Republica Moldova va beneficia de 20 de milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internațional (FMI). Asta după ce consiliul de directori al instituției a aprobat ultima tranșă din actualul program de finanțare. 

Din cele 20 de milioane de dolari (n.r. 348 360 000 lei), 223 milioane lei constituie suportul bugetar, iar restul sumei va fi transferat Băncii Naționale a Moldovei, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Menționăm că autoritățile au purtat pe parcursul lunii februarie negocieri cu reprezentanții FMI, care au solicitat realizarea agendei de reforme în domeniul finanțelor publice și sectorului financiar bancar.

Pe 7 noiembrie 2016, Consiliul de directori executivi al FMI a aprobat pentru trei ani un program în valoare totală de circa 178 milioane dolari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!