UEFA a decis să suspende Champions League și Europa League, care trebuiau să înceapă săptămâna viitoare, din cauza pandemiei de coronavirus. Extragerile pentru următoarele runde ale competițiilor, programate pe 20 martie, au fost și ele amânate.

Forul european a anunțat că va comunica în timp util deciziile viitoare în ceea ce privește programarea meciurilor amânate.

UEFA a invitat reprezentanți de la toate cele 55 de asociații membre la o întâlnire marțea viitoare, pentru a discuta măsurile care trebuie luate în contextul pandemiei de coronavirus, scrie Digi24.

Peste 125.000 de oameni au fost diagnosticați cu coronavirus în 118 țări din toată lumea, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. În Republica Moldova au fost testați pozitiv la coronavirus șase persoane.

Totodată, actualul sezon din Premier League a fost suspendat până pe 3 aprilie, din cauza epidemiei de coronavirus, aceasta fiind ultima ligă de top din Europa care în care organizatorii iau această decizie. Până acum, prima ligă din Spania, Italia, Portugalia, Olanda și Irlanda a fost suspendată, iar meciurile din Bundesliga și Ligue 1 se joacă fără spectatori, informează The Independent.

Jucătorii echipei Chelsea Londra sunt izolați, după ce fotbalistul Hudson Odoi a fost testat pozitiv cu coronavirus, însă și jucători sau angajați ai mai multor cluburi, printre care Manchester City, Everton, Leicester City sau Bournemouth, sunt izolați dupa ce au prezentat sau au luat contact cu persoane care prezintă simptome.

Totodată, antrenorul echipei Arsenal Londra, Mikel Arteta a fost diagnosticat cu coronavirus.

Meciurile amânate din Champions League și Europa League (17-19 martie)

Champions League

Bayern Munich v Chelsea (3-0)
Barcelona v Napoli (1-1)
Man City v Real Madrid (2-1)
Juventus v Lyon (0-1)

Europa League

Bayer Leverkusen v Rangers (3-1)
Getafe v Inter Milan
Șahtior Donețk v Wolfsburg (2-1)
Wolverhampton v Olympiakos (1-1)
FC Basel v Eintracht Frankfurt (3-0)
FC Copenhagen v Istanbul Basaksehir (0-1)
Manchester United v LASK (5-0)
Roma v Sevilla

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!