/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

politic

/VIDEO/ Balinschi a fost exclus din cursa electorală de la Hâncești

13 martie 2020, ora 18:59
Distribuie:

Candidatul Partidului „Șor” Vitalie Balinschi a fost exclus din cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi din Hâncești. O hotărâre în acest sens a fost luată de către Curtea Supremă a Justiției.

„Chiar acum vin din teritoriu și sunt convins că câștigam aceste alegeri. Ce s-a întâmplat astăzi denotă faptul că acest stat este capturat. Hotărârea a fost influențată politic și a fost emisă pe ultima sută de metri”, a declarat Vitalie Balinschi.

Candidatul Partidului „Șor” spune că se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) și este convins că va obține câștig. De asemenea, el a îndemnat organizațiile internaționale să declare nule aceste alegeri.

Comisia Electorală Centrală (CEC) s-a adresat la Curtea de Apel Chișinău pentru a cere anularea deciziei de înregistrare în cursa electorală a candidatului Vitalie Balinschi, motivând că există dovezi că acesta a corupt alegătorii.

Curtea de Apel a respins demersul CEC-ului și l-a menținut pe Balinschi în cursă. Ieri, CEC s-a adresat în instanța supremă.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram