După ce Partidul Socialiștilor (PSRM) și Partidul Democrat (PDM) au convenit asupra creării unei coaliții parlamentare, Pavel Filip, președintele democraților, și-a rezervat funcția de premier sau de președinte al Parlamentului. Totuși, acesta va putea prelua una dintre cele două funcții-cheie în stat abia după alegerile prezidențiale din toamnă, conform negocierilor dintre cele două formațiuni. Despre aceasta a vorbit azi Dumitru Diacov, președintele de onoare al PDM, la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Domnul filip va fi candidat la funcția de președinte al Parlamentului sau la funcția de premier, o să vedem (…). Problema e că noi am intrat la guvernare într-un moment foarte responsabil, într-un moment în care există un echilibru foarte firav. În acordul semnat este o propoziţie că PDM-ului îi va reveni una dintre aceste funcţii imediat după alegerile prezidenţiale”, a declarat Diacov.

PD și PSRM au anunțat azi despre crearea unei coaliții în Legislativ. În urma semnării de către aceștia a unui acord de colaborare, au fost schimbate cinci portofolii în Guvernul Chicu.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!