Dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2016 a lui Igor Dodon, din Federația Rusă prin intermediul unui off-shore din Bahamas este în continuare instrumentat, asigură reprezentanții Procuraturii Generale. 

Acțiunile de urmărire penală în dosarul vizând pretinse fapte de spălare de bani în care ar fi vizate persoane afiliate PSRM continuă”, a spus pentru tv8.md purtătoarea de cuvânt a PG, Maria Vieru.

Conducerea PG solicită „păstrarea statutului de neimplicare politică a instituției și cere actorilor politici să înceteze să manipuleze și să dezinformeze societatea despre evoluțiile dosarelor aflate în gestiunea sa”. Reacție vine în contextul în care deputații Lilian Carp, Octavian Țîcu și Iurie Reniță au făcut azi dezvăluri noi în acest dosar și au spus că acesta ar putea fi clasat, profitându-se de starea de urgență decretată în R. Moldova în legătură cu răspândirea visurului COVID-19.

Procuratura Generală anunță că „nici starea de urgență, nici calendarele politice și nici situația epidemiologică nu se răsfrâng asupra procedurilor penale pendinte”.

Acest dosar a fost inițiat în anul 2016 de Procuratura Anticorupție și lăsat, anterior, inactiv mai bine de trei ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!