/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Reacția Procuraturii Generale la noile dezvăluiri în dosarul Bahamas: „Să înceteze să manipuleze și să dezinformeze societatea”

missing
17 martie 2020, ora 15:51

Dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2016 a lui Igor Dodon, din Federația Rusă prin intermediul unui off-shore din Bahamas este în continuare instrumentat, asigură reprezentanții Procuraturii Generale. 

Acțiunile de urmărire penală în dosarul vizând pretinse fapte de spălare de bani în care ar fi vizate persoane afiliate PSRM continuă”, a spus pentru tv8.md purtătoarea de cuvânt a PG, Maria Vieru.

Conducerea PG solicită „păstrarea statutului de neimplicare politică a instituției și cere actorilor politici să înceteze să manipuleze și să dezinformeze societatea despre evoluțiile dosarelor aflate în gestiunea sa”. Reacție vine în contextul în care deputații Lilian Carp, Octavian Țîcu și Iurie Reniță au făcut azi dezvăluri noi în acest dosar și au spus că acesta ar putea fi clasat, profitându-se de starea de urgență decretată în R. Moldova în legătură cu răspândirea visurului COVID-19.

Procuratura Generală anunță că „nici starea de urgență, nici calendarele politice și nici situația epidemiologică nu se răsfrâng asupra procedurilor penale pendinte”.

Acest dosar a fost inițiat în anul 2016 de Procuratura Anticorupție și lăsat, anterior, inactiv mai bine de trei ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram